Actualitatea de joi, 19 noiembrie 2020

Incendiu Spital Județean de Urgență Piatra Neamț

Arhivă
Sursa imaginii: 
Eduard Vînătoru/Mediafax

O noua zi cu peste 10.000 de cazuri de coronavirus. Capitala trece din nou de 1400 de cazuri de infectare  in 24 de ore. Iar autoritatile transmit ca Bucurestiul nu mai are locuri libere la ATI pentru pacientii cu covid. De altfel 15 pacienti aflati in stare grava au plecat cu aeronave militare spre spitale din Moldova.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu o rata de infectare de aproape 9 la mia de locuitori, orasul Constanța ar putea intra în carantină începând din acest weekend. Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, spune si el ca măsura carantinării orasului trebuie să fie pe masă pentru că situația este gravă. Carantinarea localităților în care răspândirea coronavirusului este intensă a fost decisă, până acum, în șase municipii reședință de județ. 

Franța pregătește ieșirea din carantină. După 20 de zile de izolare, numărul de noi contaminări și de decese scade dar nivelul este încă ridicat în ambele cazuri. Astfel că autoritățile trebuie să fie extrem de prudente pe acest teren al relaxarii.

Zece agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu protestatarii de ieri din centrul Berlinului, cand 365 de manifestanţi au fost reţinuţi. Parlamentul a votat pachetul legslativ care să le permită autorităţilor să impună restricţii suplimentare ce vizeaza purtarea măştii de protecţie, consumul de alcool în public, închiderea unor magazine sau interzicerea evenimentelor sportive.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 noiembrie 2020