Actualitatea de miercuri, 11 noiembrie 2020

senat.jpg

PNL privilegiază guvernarea cu UDMR și PMP. Sau despre cum o colaborare cu USR-PLUS va fi o căsătorie din interes
PNL privilegiază guvernarea cu UDMR și PMP. Sau despre cum o colaborare cu USR-PLUS va fi o căsătorie din interes

USR-PLUS ar fi doar varianta de rezerva a PNL in formarea viitorului guvern. Liberalii anunta ca i-ar dori alaturi pe cei de la UDMR si PMP, o legatura fireasca aprecia liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, avand in vedere ca formatiunile sunt colege in Partidul Popular European. Pe 6 decembrie liberalii ar putea fi contrazisi de realitatea politica….Pe larg in aceasta seara…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Discutam si despre o actiune fara precedent impotriva gruparilor interlope. Procurorii DIICOT și polițiștii de la forțe speciale au descins astazi la aproape 400 de adrese din întreaga țară. Aproape 400 de suspecți au fost ridicați pentru audieri. Uriașa operațiune se desfășoară în contextul în care criza sanitara a determinat mai mulți lideri ai clanurilor interlope să revină în țară din vestul Europei.

Județul Sibiu a înregistrat o rată de infectare noul coronavirus de peste 7 la mia de locuitori, iar autoritatile locale nu exclud carantinarea capitalei de judet. In Cluj, Sălaj și Timiș incidența trece de 6 cazuri la mia de locuitori. Bucurestiul inregistreaza o usoara scadere. Astazi ne-am apropiat din nou de pragul de 10.000 de cazuri de infectare, cu un record de decese, 203.

Si, in urma anunţului făcut de laboratoarele Pfizer şi BioNTech privind testarea cu succes a unui vaccin anti-Covid, în Franţa s-a declanşat o ampla dezbatere privind eventuala obligativitate de imunizare.  In Franţa, in general, populaţia este foarte reticentă fata de vaccinarea de orice tip.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 noiembrie 2020