Actualitatea de miercuri, 9 septembrie 2020

clasa.jpg

Reprezentanţii elevilor, părinţii şi experţi în educaţie atrag atenţia că în sistemul de educaţie domneşte haosul.
Reprezentanţii elevilor, părinţii şi experţi în educaţie atrag atenţia că în sistemul de educaţie domneşte haosul.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Cateva zile pana la inceperea noului an scolar si una pana cand inspectoratele scolare vor anunta cum vor fi reluate cursurile. Școlile din București ar trebui să se deschidă conform scenariului hibrid, insa cu preșcolarii și elevii din ciclul primar și din clasele terminale in banci, iar ceilalți în sistem mixt.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In jur de 20.000 de studenti nu vor avea locuri in camine din cauza masurilor de distantare impuse de criza sanitara, apreciaza presedintele Consiliului Rectorilor. Modul in care va fi facuta cazarea in aceste unitati nu este prevazut in ordinul comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii. Iasi, unul din centrele universitare romanesti, e exemplul perfect : era oricum criza de locuri în căminele universităților, agravata de criza sanitara.

Euro ajunge la un nou maxim istoric față de leu. Analistii dau insa un mesaj de calm - BNR  va interveni la momentul oportun si va stabiliza cursul, cu atat mai mult cu cat este an electoral.

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, Vasile Botnari, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru expulzarea ilegală a șapte profesori turci acuzați de regimul Erdogan că aveau legături cu mișcarea gullenistă. Toți cei șapte sunt acum în închisori din Turcia. Apărătorii drepturilor omului au denunţat în repetate randuri tortura din centrele de detentie turce.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 9 septembrie 2020