Zebra | Odiseea Tanarului Artist - concurs national pentru copiii talentati la pictura si desen

Asociatia pentru educatie Odiseea a lansat recent cel mai mare concurs national dedicat copiilor talentati la pictura si desen. Premiile sunt consistente iar cele patru lucrari castigatoare vor fi expuse pentru prima data la Art Safari Bucuresti - editia din aceasta toamna. Odiseea Tanarului Artist se adreseaza copiilor cu varste intre 10 si 18 ani iar valoarea totala a premiilor se ridica la 5200 de euro.

Pentru grupa de vârstă 10-14 ani: locul I – 1.200 de euro, locul al II-lea – 800 de euro, locul al III-lea – 500 de euro. Pentru grupa de vârstă 15-18 ani: locul I – 1.200 de euro. În plus, cele patru lucrări de artă câștigătoare vor fi expuse în cadrul ediției 2020 a Art Safari București, care va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în Palatul Pinacotecii Municipiului din București iar Asociația Odiseea va premia alte 30 de lucrări de artă cu câte 50 de euro fiecare.

Participanții sunt invitați să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen) cu tema „Odiseea unui copil” (călătorie, peripeții, trasee imaginare sau reale). Copiii sunt provocați să răspundă prin propria viziune artistică întrebării: „În ce măsură ești TU eroul propriului drum? Care sunt cele mai interesante peripeții prin care ai trecut sau pe care ți le poți imagina?”.

Inscrierea se face online pe platforma http://ateliere.odiseea.ro/concurs/ în intervalul 15-20 august 2020, până la ora 16:00, cu o fotografie a lucrarii. Jurizarea va avea loc online în perioada  20 august – 1 septembrie 2020. Câștigătorii desemnați vor fi anunțați prin email, în intervalul 2-3 septembrie 2020 și au obligația de a transmite lucrările în format fizic prin poștă/curier, până cel târziu 6 septembrie 2020, către Asociația pentru educație Odiseea (Șoseaua Chitilei, nr. 431, București).

 

Invitata este Ioana Ciocan, director general Art Safari Bucuresti si ambasador al concursului Odiseea Tanarului Artist.

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.