Zebra | Filme rare din patrimoniul mondial restaurate de marele regizor Martin Scorsese și Film Foundation se văd la CINEVARA

București, iulie 2020. Fundația9 anunță cea de-a doua ediție CINEVARA, programul proiecțiilor de film în aer liber ce vor avea loc pe toată durata verii (9 iulie – 3 septembrie) în grădina Rezidenței BRD Scena9 din cartierul Icoanei (I.L.Caragiale 32). Ediția din acest an este una cu totul specială, fiind realizată în parteneriat cu Film Foundation, organizație înființată de celebrul regizor Martin Scorsese cu scopul de a recupera și de a conserva patrimoniul cinematografic mondial. 

A doua ediție Cinevara, programul proiecțiilor de film în aer liber în grădina Rezidenței BRD Scena9 din cartierul Icoanei (I.L.Caragiale 32), este una cu totul specială, fiind realizată în parteneriat cu Film Foundation, organizație înființată de celebrul regizor Martin Scorsese cu scopul de a recupera și de a conserva patrimoniul cinematografic mondial.

Din board-ul fundației fac parte nume mari de regizori premiați și recunoscuți în toata lumea ca Alexander Payne, Christopher Nolan, Ang Lee, Kathryn Bigelow, Guillermo del Toro, George Lucas, Paul Thomas Anderson, Sofia Coppola, Steven Spielberg, Spike Lee sau Wes Anderson care, alături de Martin Scorsese, educă noile generații de cineaști și public în spiritul protejării patrimoniului cultural.

În 2020, Film Foundation împlinește 30 de ani de activitate, iar Fundația9 dedica această ediție a CINEVARA eforturilor considerabile pe care organizația americană le-a inițiat în toți acești ani pentru a restaura peste 850 de filme din întreaga lume.

Pentru al doilea an consecutiv, selecția filmelor CINEVARA este semnată de către Richard Peña, profesor la School of The Arts, Columbia University și fost director de programe la Film Society of Lincoln Center din New York, Statele Unite ale Americii.

Programul CINEVARA 2020 este dedicat diversității culturale și problemelor sociale cu care lumea s-a confruntat de-a lungul timpului, cum ar fi condiția refugiaților senegalezi în anii ’60 ori sacrificiile pe care o fiică trebuie să le facă pentru a-și întreține familia emigrată din Pakistan.

Proiecțiile au loc în fiecare joi începând cu ora 21.00, cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare impuse de lege. În acest context, vor fi disponibile 30 de locuri pentru fiecare proiecție. Biletele pot fi achizitionate platforma Eventbook iar pana pe 3 septembrie mai pot fi vazute urmatoarele filme

  • 30 iulie // Vara secetoasă (1963), regia Metin Erksan

  • 6 august // Servitoarea (1960), regia Kim Ki-young

  • 13 august // Mumia (1969), regia Shadi Abdel Salam

  • 20 august // Culoarea rodiei(1968), regia Sergei Parajanov

  • 27 august // Touki Bouki (1973), regia Djibril Diop Mambéty

  • 3 septembrie // Poveste din Taipei (1985), regia Edward Yang 

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.