Actualitatea de joi, 16 iulie 2020

medic_doctor.jpg

Sursa imaginii: 
emerging-europe.com

Nou record de infectari cu coronavirus- in ultimele 24 de ore au fost 777 de cazuri noi, din 19.097 de teste efectuate, cel mai mare număr de teste realizate  până acum. Este contextul in care legea privind carantina și izolarea intră la votul final în Senat. Raportul legii a fost modificat aseara de senatorii juriști, care au adoptat mai multe amendamente. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

DIICOT susține, în ordonanța de clasare a dosarului "10 august", în care au fost scoși de sub urmărire penală șefii de atunci ai Jandarmeriei, că a existat o complicitate morală a protestatarilor pașnici din Piața Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violențe asupra forțelor de ordine. Mai mult, procurorii au tras concluzia că nu toate victimele "colaterale" ale intervenției jandarmilor au fost și victime "victime inocente".

Francezii vor fi obligaţi, de săptămâna viitoare să poarte o mască de protecţie în toate locurile publice închise, nu numai în mijloacele de transport in comun sau la locul de munca.Preşedintele Emmanuel Macron avansa data de 1 august pentru intrarea in vigoare a masurii dar însă premierul Jean Castex doreşte devansarea ei pentru ca sunt semne că epidemia revine. Cei care refuza  sa se conformeze risca o amenda de 135 de euro.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 iulie 2020