Actualitatea de marti, 30 iunie 2020

parinti_copii.jpg

Vot final in Camera Deputatilor in ce priveste pedepsirea infracțiunilor de natură sexuală asupra minorilor
Vot final in Camera Deputatilor in ce priveste pedepsirea infracțiunilor de natură sexuală asupra minorilor
Image source: 
pixabay.com

Vot final in Camera Deputatilor in ce priveste pedepsirea infracțiunilor de natură sexuală asupra minorilor. Pragurile minime de pedeapsă sunt mărite, astfel încât persoanele condamnate să nu mai primească pedepse cu suspendare. Legea merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Controverse in spatiul public dupa ce mai multi elevi care au dat evaluarea nationala au primit note radical diferite dupa contestatii. In Dolj, o eleva a fost notata cu 6 la matematica si dupa recorectare a primit 10. Sunt voci care acuza practici incorecte din partea profesorilor alaturi de pasivitatea responsabililor din sistem..

Statele Unite sunt foarte aproape de un dezastru epidemiologic, cu aproape 130.000 de decese din cauza coronavirusului si doua milioane si jumatate de persoane infectate. 14 state au decis sau iau în considerare oprirea procesului de revenire la normal ori chiar reintroducerea restricțiilor pe fondul cresterii abrupte a numarului de cazuri.

La miezul noptii expira termenul limita pana la care Marea Britanie poate sa ceara extinderea  perioadei de tranzitie dincolo de 31 decembrie 2020, data pana la care sunt in vigoare toate regulile comunitare. Londra si blocul comunitar au dat startul unor negocieri maraton prin care incearca sa evite iesirea Regatului Unit din clubul european fara o intelegere.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 iunie 2020