Actualitatea de miercuri, 27 mai 2020

capture_decran_2020-05-27_a_14.20.02.png

Romania: 165 de cazuri noi de imbolnavire cu coronavirus in ultimele 24 de ore
Romania: 165 de cazuri noi de imbolnavire cu coronavirus in ultimele 24 de ore
Image source: 
REUTERS/Gonzalo Fuentes

165 de cazuri noi de imbolnavire cu coronavirus in ultimele 24 de ore. Ramanem asadar sub pragul de 200 de cazuri pe zi, ceea ce ar putea conduce la noi masuri de relaxare, din 1 si apoi din 15 iunie. De la Cotroceni, la finalul sedintei CSAT, seful statului apreciaza ca numărul de cazuri rămâne constant, ne menţinem încă pe un platou. Dacă purtăm măşti, păstrăm igiena şi menţinem distanţa vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricţii, adauga Klaus Iohannis.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

În Franţa epidemia este în regres, toţi indicatorii sanitari indica acest lucru. Oamenii sunt însă sfătuiţi să rămînă prudenţi, chiar dacă nu sunt semne că s-ar putea declansa un al doilea val de contaminări. 

Comisia Europeană propune un pachet de măsuri de 750 de miliarde de euro, pentru relansarea economiei, afectata de Covid. Propunerea merge către Parlamentul European și Consiliu, care trebuie să o aprobe. Planul Comisiei se bazează pe acordul istoric între Franța și Germania, care prevede mutualizarea datoriilor.  

Situatie de criza la Magurele! 90 de cercetători de la Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară cer demiterea de urgență a conducerii institutului, pe care îl acuză de management defectuos. Cercetătorii susțin că le sunt blocate proiectele și cer reintroducerea cercetării de la Măgurele în comunitatea științifică europeană. Situația a fost analizată astăzi și la Ministerul Educatiei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 27 mai 2020