Actualitatea de miercuri, 4 martie 2020

un_nou_caz_coronavirus_romania.jpeg

6 cazuri de coronavirus confirmate în România. Încă doi pacienti au fost testati pozitiv (Sursa foto: Reuters/Benoit Tessier)
6 cazuri de coronavirus confirmate în România. Încă doi pacienti au fost testati pozitiv(Sursa foto: Reuters/Benoit Tessier)

6 cazuri de coronavirus confirmate în România. Încă doi pacienti au fost testati pozitiv. Un tanar de 16 ani, nepotul barbatului infectat din Timisoara si un bărbat de 71 de ani din Suceava, care a venit din Lombardia în urmă cu o săptămână. In contextul raspandirii epidemiei, Italia anunta inchiderea tuturor scolilor si universitatilor.

.

sumarul emisiunii 40 de minute 

De la Cotroceni, Donald Tusk, fostul preşedinte al Consiliului European, dezvaluie ca i-a propus lui Klaus Iohannis să-i devină succesor, la finalul mandatului. Incă mai am lucruri de făcut în România, i-a raspuns Iohannis. Liderul PPE s-a aflat la Bucuresti pentru a-i inmana presedintelui roman o distinctie pentru merite deosebite in politica.

Doar 15% din cladirile din Bucuresti sunt expertizate tehnic. Specialistii trag un semnal de alarma in ziua in care se implinesc 43 de ani de la devastatorul cutremur din 77. Discutam pe larg in aceasta seara…

Si…una din 20 de fete cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani a fost victima unui viol, indica un raport Unicef. Documentul evidențiază, în cazul fetelor, și tendințe negative îngrijorătoare în domeniul nutriției și al sănătății. Pe de alta parte, numărul tinerelor care merg la școală și își continuă studiile este mai mare ca oricând la nivel global.

 

 

Emisiunea 40 de minute din data de 4 martie 2020