Tinerii cu inițiativă, căutați și premiați

În 2020 Franța se concentrează pe tineri și pe problemele cu care se confruntă aceștia. Totodată, sunt căutați tinerii cu inițiativă.

Pe 26 februarie 2020 Institutul Francez din România şi Ambasada Franţei în România a organizat  Forumul „Tineri în secolul XXI”.

Forumul își propune să fie un spațiu de întâlnire pentru tinerii care dezvoltă proiecte (culturale, educative, sociale, etc.), dar și pentru cei a căror activitate este în slujba tinerilor.

Și tot în 2020 implicarea alături de tineri și susținerea inițiativelor lor civice este o temă de primă importanţă pentru Franța. În acest context Institutul Francez din România și Ambasada Franței lansează un concurs de proiecte concepute de tineri și destinate tinerilor.

Concursul se adresează organizațiilor de tineret din România, ONG-urilor - asociații, fundații și federații, înregistrate în România, conduse de tineri și în interesul tinerilor, precum și asociațiilor franceze consacrate prin legea 1901 care colaborează cu ONG-uri românești. 

Proiectele prezentate trebuie să propună acțiuni inovatoare și colective pentru una dintre tematicile următoare: educație despre democrație și gândire critică, construcție europeană, dezvoltarea unei conștiințe ecologice

Un accent aparte se pune pe egalitatea de gen. Discutăm despre toate aceste oportunități în ediția de astăzi a emisiunii Tânăr în Europa.

Invitați:  Ioana Alexandru, coordonatoare de proiecte a Institutului Francez din România

Ana-Maria Boghean, coodonatoare comunicare a Institutului Francez din România

Mădălina Dorobanțu, coordonatoare Playhood

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europahttps://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

Tanar in Europa, 26 februarie 2020