Actualitatea de marti, 18 februarie 2020

ministri_guvern_orban_respinsi_comisii_parlamentare.jpg

Este ziua audierilor ministrilor propusi in cabinetul Ciuca si toti au primit aviz pozitiv in comisii. (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)
Este ziua audierilor ministrilor propusi in cabinetul Ciuca si toti au primit aviz pozitiv in comisii. (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Senatorii juristi resping ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Orban, care reglementează alegerile anticipate. Intre altele, aceasta permite alegătorilor să voteze la orice secție, lucru ce a provocat nemulțumirea unor partide. Ordonanța are unele vulnerabilități, e de parere directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu. Imediat argumentele intr-un interviu…

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul se gandeste sa inlocuiasca clasicele alocatii ale copiilor cu vouchere. Premierul desemnat a explicat ca vrea astfel sa limiteze modul in care parintii cheltuie banii in alte scopuri decat in interesul copilului. Sunt voucherele o alegere mai eficienta si o garantie in acest sens… Incercam sa ne lamurim in aceasta seara…

Peste jumătate dintre localitățile din România nu au niciun medic de familie sau au medici insuficienți. O statistica ingrijoratoare prezentata de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie care pe de alta parte arata ca in Bucuresti si alte orase mari exista un excedent in asistenta medicala primara.  

Iar In Franta, presedintele Emmanuel Macron a lansat o campanie de „recucerire” a acelor zone urbane care au început să fie controlate de islamul radical. În cursul unei deplasări în nordul tarii, şeful statului a trasat liniile generale ale unui plan de luptă împotriva „separatismului islamist”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 februarie 2020