Peste 20.000 de participanți s-au înscris la Maratonul Internațional București 2019

maraton.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Bucharest RUNNING CLUB

Peste 20.000 de participanți din 70 de țări sunt așteptați la ediția de anul acesta a Maratonului Internațional București. Evenimentul organizat de Bucharest Running Club, află în circuitul internațional al maratoanelor din anul 2008. Pe lângă Maratonul Internațional București, cursa 42 de kilometri, competiția mai cuprinde semimaratonul, maratonul ștafetă, cursa copiilor, adolescenților și cursa populară.

Pentru a discuta despre acest eveniment și nu numai, Valentin Panduru a invitat-o ieri in programul RFI360 campioana olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle, medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vâsle, participată la peste 25 de maratoane şi semimaratoane internaţionale, inițiatoarea evenimentului de la Bucuresti, Valeria Racila van Groningen.

“Atunci când mi-am propus să introduc un maraton internațional la București, nu mai exista nici un altul în țară. Astfel, la Maratonul Internațio­nal București din anul 2008 s-a dat startul, celui mai mare eveniment sportiv de alergare urbană. De atunci și până în prezent numărul participan­ților a crescut, depășind 10 000 de oameni, fiind prezenți sportivi din 43 de țări.A început cu pași mici și siguri, și va crește cu fiecare ediție. Sunt convinsă de acest lucru, deoarece este organizat conform standardelor internațio­nale, similar celor de la New York sau Londra.Am convingerea că bucureştenii sunt adepţii unui mod de viaţă sănătos, iar alergând nu doar te menţii în formă, ci şi laşi în urmă toate gândurile negative, toată oboseala mentală acumulată în timpul zilei şi devii mult mai stăpân pe tine.”
 

 

 

Maratonul International Bucuresti este doar un eveniment din cele organizate de Bucharest Running Club, unul din evenimentele acreditate și înscrise în calendarul internațional al Asociației Internaționale a Maratoanelor și Semimaratoanelor. 

Programul ediției 2019 al Maratonului Internațional București

Sâmbătă 12 octombrie

Cursa Copiilor (3500 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani, cei până în 5 ani aleargă însoțiți de părinți ) - 0,9 - 1,2 km, în funcție de vârstă;

Cursa Adolescenților (1500 de participanți ) - 2,5 km;

Cursa Populară 2,5 km;

Duminică 13 octombrie

Maraton 42 km;

Maraton Ștafeta - 4 alergători, care parcurg distanțele de 10 km primul, 10 km cel de- al doilea, 10 km cel de-al treilea, 12 km cel de-al patrulea;

Semimaraton 21 km 10 km

Kiturile de participare se ridică începând de joi 10 octombrie de la București Mall Vitan Tot joi, Bucharest Running Club organizează cea de a treia ediție a workshop-ului Eat.Train.Run, care are că tema "Oameni care ne inspiră ". Speakerii sunt Gabriela Szabo, Tibi Useriu, Alexandru Găvan și Paul Georgescu. Participarea este gratuită , înscrierea se face la [email protected]

Calendarul de evenimente Bucharest Running Club din acest an a fost completat de-a 4-a ediție a Uniqua Asigurări 10K& Family Run din data de 7 aprilie, ediția a 8-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 11-12 mai. Toate competițiile Bucharest Running Club sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania - www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară..