Actualitatea de luni, 15 iulie 2019

carmen_dan_demisionat_minister_interne.jpg

Carmen Dan renunță la Ministerul de Interne (Sursa foto: gov.ro)
Carmen Dan renunță la Ministerul de Interne (Sursa foto: gov.ro)

Carmen Dan a demisionat de la Ministerul de Interne si o acuza pe Viorica Dăncilă că a cedat presiunilor președintelui Iohannis. Este dezinformata, contracareaza premierul. Intre timp, social-democratii reuniti in Cex stabilesc sa aiba un candidat propriu la prezidentiale dar isi doresc sprijinul Pro Romania si ALDE .

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ursula von der Leyen, care speră să devină prima femeie la preşedinţia Comisiei Europene, va incerca sa treaca maine de votul eurodeputaţilor la Strasbourg. Un scrutin cu rezultat incert. Pentru a-i succeda luxemburghezului Jean-Claude Juncker, germanca, apropiată a cancelarului Angela Merkel, trebuie să obţină o majoritate absolută în Parlamentul European, adică cel puţin 374 de voturi.

În Franţa, Adunarea Naţională se pronunţă miercuri asupra ratificării tratatului dintre Uniunea Europeană şi Canada- CETA. Un document criticat de opoziţie, agricultori şi ong-uri. De altfel, fermierii se pregatesc sa protesteze maine în capitala Frantei împotriva prevederilor documentului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 iulie 2019