Șeful de la Drumuri și-a dat demisia: Mandatul lui Neaga, „un dezastru”

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a demisionat. Decizia a venit la scurt timp ce prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Transporturilor să-l revoce din funcţie deoarece îl consideră vinovat pentru problemele de infrastructura rutieră din România. CNAIR e o companie sinonimă cu lipsa de transparență și inducerea în eroare, se revoltă la RFI  Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrastructură.

Asociația care monitorizează în permanență infrastructura rutieră susține că termenele de execuție și stadiul lucrărilor au fost, aproape tot timpul, scoase din burtă. 
Iar la toate acestea se adaugă și birocrația, după cum explică Ionuț Ciurea: 

Noi am spus de foarte multe ori că domnul Neaga minte cu nerușinare. Și ne asumăm când spunem lucrurile astea cu fapte, cu documente. (...) Din șase procese pe care le avem cu CNAIR-ul, pentru că nu ne-au dat acces la doicumente, am câștigat definitiv cinci. (...) Deci noi trebuie să dăm în judecată compania de drumuri pentru că nu respectă legea și nu ne dă acces la informații.
 

Am fost curios să verific dacă proiectele lansate de domnul Neaga sunt de 4 miliarde de euro. (...) Să spunem că proiectele lansate înseamnă licitații lansate. (...) Păin nu ajungem acolo. Nici vorbă, de fapt. (...) Ajungem pe la 2,75 miliarde de euro. Aceleași minciuni sfruntate. Este pur și simplu o sfidare a faptelor, a realității. ​

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 

Ascultă AICI interviul integral: