Actualitatea de joi, 13 iunie 2019

presedinte_klaus_iohannis_pact_politic.jpg

Presedintele si opozitia au semnat acordul Politic Naţional propus de Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al Romaniei  (Sursa foto: presidency.ro)
Presedintele si opozitia au semnat acordul Politic Naţional propus de Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al Romaniei (Sursa foto: presidency.ro)

Președintele și opoziția au semnat acordul Politic Naţional propus de Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al României. Coaliția PSD-ALDE nu a dat curs inițiativei. Între timp, conducerea social-democrată s-a reunit din nou pentru a pune la punct detaliile congresului din 29 iunie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Sefa delegatiei macroniste în PE, Nathalie Loiseau, s-a retras din cursa pentru presedintia noului grup Renew Europe, lasând acum toate sansele unui alt candidat, românul Dacian Ciolos. Ce strategie are fostul premier pentru a reusi sa prezideze acest grup, care este al treilea ca importanta în PE, discutam imediat…

In Republica Moldova, premierul Maia Sandu, și președintele Igor Dodon cheamă oamenii la un miting pașnic pentru susținerea noii guvernări.  Președintele rus Vladimir Putin și-a declarat sprijinul pentru Igor Dodon și guvernul Maia Sandu, susținând că acesta este un prim pas pentru a scăpa de” oligarhii care au uzurpat puterea și au acaparat toate instituțiile statului”.

Județele Tulcea, Botoșani, Sălaj, Călărași și Caraș Severin conduc clasamentul mortalității infantile în România, cu cea mai mare rată de decese la mia de bebeluși născuți vii, arată un raport al Organizației Salvați Copiii. Rata mortalității infantile a scăzut însă în România, în ceea ce privește media pe țară, de la 10 la mia de copii născuți vii, în 2012, la 6,5 la mie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din 13 iunie 2019