Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Radu Magdin : PSD a înțeles lecția că nu trebuie ”să enerveze românii”

dancila_la_bruxelles.jpg

Sursa imaginii: 
www.gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă se va afla luni și marți la Bruxelles unde va încerca să convingă leadershipul european că actuala guvernare a înțeles mesajul alegerilor europarlamentare și va renunța să mai intervină în vreun fel în justiție. Șefa executivului a reiterat acest lucru într-un interviu acordat Politico. La RFI, analistul politic Radu Magdin spune că PSD ”NU are de ales” dacă vrea să mai aibă vreo șansă în viitoarele alegeri.

”Mesajul și lecția mare este ”nu mai enervați românii”...În acest moment, orice strategie de revenire ține de o recalibrare a discursului, ca tonalitate, și este bine că o serie de comunicatori au fost trași pe dreapta. Dincolo de tonalitate clar există anumite teme toxice pentru ei și au plătit un preț pentru acest lucru...În PSD se trag deci o serie de învățămite”, a declarat la RFI Radu Magdin, invitatul zilei în Actualitatea de prânz.

El spune însă că, dacă vrea să arate cu adevărat că a înțeles mesajul alegerilor europarlamentare, PSD va trebui să acționeze în consecință. ”Acțiunile sunt foarte importante sau mai bine zis anumite inacțiuni, în sensul să nu se mai atingă de dosare”, a continuat Radu Magdin. Dar va convinge premierul Viorica Dăncilă că PSD, pe care îl conduce interimar, va renunța la deciziile care au supărat Bruxellesul? Radu Magdin crede că liderii europeni vor da o nouă șansă guvernului de la București.

”Nu este în interesul Bruxellesului o izolare a României și a guvernului de aici” însă revenirea PSD ”NU va fi necondiționată” și liderii europeni vor cere și ei dovezi clare că la București s-a produs o schimbare, crede Radu Magdin.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Analistul politic Radu Magdin, Invitatul Zilei la RFI.