Actualitatea de vineri, 31 mai 2019

Este oficial Papa Francisc Romania.jpg

Papa Francisc și-a început vizita la București
Papa Francisc și-a început vizita la București

Papa Francisc și-a început vizita la București. E important să recunoaștem numeroșii pași înainte făcuți de România, chiar cu mari dificultăți, a transmis Suveranul Pontif. Mii de oameni s-au strâns pe traseu și l-au aplaudat. Sfantul Parinte face o vizită istorică în România, la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea.

sumarul emisiunii 40 de minute 

PSD nu mai exista! Este declaratia eurodeputatului Catalin Ivan care isi incheie mandatul in Parlamentul European si care a fost exclus din randul social-democratilor in urma cu 4 ani. Un raspuns pentru premierul Viorica Dancila care i-a invitat inapoi pe toti fostii membri ai formatiunii.

Mai multe persoane s-au adunat astazi în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi pentru a cere din nou demisia fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader, în prezent rector al Universităţii de la Iaşi. Cativa dintre protestatari au intrerupt discursul sefului Curtii de Justitie a UE, au au afişat bannere în care îl acuză pe fostul ministru că a distrus Justiţia din România.

Iar Donald Trump a decis să impuna taxe vamale pentru toate produsele importate  din Mexic. Masura intra in vigoare din 10 iunie iar taxele pot fi majorate progresiv , pana la 25%, atât timp cât problema imigrației clandestine nu este rezolvată", avertizeaza liderul american.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 mai 2019