Actualitatea de joi, 30 mai 2019

Rezultatele finale oficiale ale alegerilor europarlamentare arată că PNL este câștigătorul detașat, cu 27 la sută din voturi.  Pe locul al doilea este PSD, cu 22,5 la sută din voturi, urmat de Alianța USR-PLUS, care are 22,4 la sută din voturi. Practic, 13.000 de voturi au făcut diferența între cele doua formatiuni, scor ce readuce în discuție felul în care a fost organizat scrutinul în diaspora.

sumarul emisiunii 40 de minute 

A inceput numaratoarea inversa pentru vizita Suveranului Pontif care ajunge maine in Romania. Dupa o oprire la Bucuresti, Papa merge sambata la Iasi. Peste 70.000 de mii de credincioși sunt așteptați in capitala Moldovei. Sunt masuri speciale de securitate, s-au instalat opt  kilometri de garduri de protecție, sunt străzi închise, s-au distribuit 30.000 de pelerine, o sută de mii de sticle de apă.

Un fapt fara precedent se produce pe scena politica israeliana si-i discutam consecintele. Parlamentul a votat dizolvarea sa, la mai puţin de două luni după ce a fost ales, şi a decis organizarea de noi alegeri legislative la 17 septembrie. Premierul Netanyahu, castigator la limita al alegerilor, a fost incapabil să formeze o coaliţie de guvernământ cu partidele de dreapta care s-au impus la alegerile desfăşurate la 9 aprilie și prefera să-i trimită pe israelieni din nou la urne.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 30 mai 2019