Actualitatea de marti, 28 mai 2019

congres_psd.jpg

Conducerea PSD s-a reunit in sedinta dupa rezultatul alegerilor si incarcerarea lui Liviu Dragnea
Conducerea PSD s-a reunit in sedinta dupa rezultatul alegerilor si incarcerarea lui Liviu Dragnea
Image source: 
Site-ul Partidului Social Democrat

De la ora 18 conducerea social-democrată s-a reunit în ședință. Liderii discută despre strategia partidului după eșecul de la europarlamentare și după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Între timp PNL cere demisia guvernului Viorica Dăncilă și anunță că în caz contrar, va depune o moțiune de cenzură până la finalul acestei sesiuni parlamentare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Liviu Dragnea a primit ceea ce merita. Este declaratia eurodeputatei socialiste portugheze Ana Gomes, una din vocile cele mai critice ale grupului S&D la adresa PSD. Ea considera ca social-democratii romani care l-au sustinut pe Dragnea ar trebui sa demisioneze. Un interviu in aceasta seara.

Dupa alegerile pentru Parlamentul European, incep negocierile pentru conducerea instituțiilor comunitare. Liderii europeni participa azi la o reuniune informala a Consiliului European. Emmanuel Macron și Angela Merkel nu sunt pe aceeași lungime de undă atunci când vine vorba de alegerea viitorului președinte al Comisiei Europene 

Iar ecologiştii cîştigă teren în Europa şi beneficiază de sprijinul tinerilor, iată o concluzie care se desprinde din analiza rezultatelor la scrutinul european de duminică. În Franţa şi Germania tendinţa este evidentă, ca şi în alte ţări din vestul şi din nordul Europei. În partea răsăriteană a continentului însă, in Polonia de exemplu, întîlnirea dintre tineret şi ecologia întîrzie să se producă.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Emisiunea 40 de minute din data de 28 mai 2019