Prima zi în PSD fără Dragnea. Încotro și când?

dancila_euro_wikimedia_commons.jpg

Viorica Dăncilă spune că nu crede că alegerile anticipate sunt o variantă bună
Viorica Dăncilă spune că nu crede că alegerile anticipate sunt o variantă bună
Image source: 
wikimedia commons

Evenimentele din ultimele zile au impus lungi discuții în PSD, așa că partidul a intrat în ședința Biroului Permanent Național, iar la scurt timp vine întrunirea CEx. PSD va analiza rezultatul obținut la europarlamentare și calea de urmat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Înainte de a intra în sala unde se ține Biroul Permanent Național, premierul Viorica Dăncilă, cea care conform statutului a preluat conducerea PSD după condamnarea lui Dragnea, a spus că nu crede că alegerile anticipate sunt o variantă bună.

Să amintim că președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anunțat că le va propune colegilor din conducerea partidului declanșarea alegerilor anticipate, acuzând Opoziția că, în realitate, nu vrea să-și asume guvernarea.

De asemenea, vicepreședintele PSD Robert Negoiță a declarat că social-democrații ”ar trebui să facă un pas în spate și să cedeze guvernarea pentru că nu poți guverna cu 23%”, el apreciind că ”s-a greșit și s-a greșit grav”. Iar Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, întrebat fiind dacă va candida la prezidențiale și șefia PSD nu a exclus niciuna dintre variante, spunând că la Vrancea nu a pierdut el alegerile, ci ”PSD-ul lui Dragnea”. Întrebat dacă anticipatele sunt o variantă, acesta a exclus scenariul, spunând că PSD trebuie să mențină executivul până în 2020, când parlamentarele vor decide noua majoritate.

Ce va face acum PSD? Care va fi calea pe care o va urma, se schimbă ceva? Sunt întrebări la care răspunde sociologul Marius Pieleanu.

 
Ascultă interviul acordat RFI de Marius Pieleanu