Actualitatea de luni, 27 mai 2019

dragnea.jpg

Image source: 
psd.ro

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman. Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa scrutinul pentru Parlamentul European, familiile politice tradiționale vor putea face o majoritate în noul legislativ fără a fi nevoite să facă alianțe cu extrema dreaptă. Popularii Europeni conduc cu 178 de mandate, urmaţi de Socialişti cu 152 şi de ALDE cu 108. Pe locul patru sunt Verzii, cu 67 de mandate.  

In Marea Britanie, partidul Brexitului al lui Nigel Farage, un susţinător al unei rupturi clare cu Uniunea Europeana, a obţinut o victorie clară în alegerile europene din Regatul Unit. Ne lamurim in 40 de minute daca acest scor consolideaza ipoteza unui Brexit, fără acord.

Partidul naţionalist-conservator Lege şi Justiţie, aflat la guvernare în Polonia, a câştigat scrutinul europarlamentar, obţinând cel mai bun rezultat al său de până acum, ceea ce îl face favorit la alegerile generale. In mod surprinzator, ultimul mare scandal, cel de pedofilie din biserica catolica poloneza , i-a mobilizat la urne pe votantii conservatori.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 mai 2019