8 din 10 foști studenți Erasmus+ s-au angajat în primele 3 luni de la absolvire

Un studiu al Comisiei Europene arată că 8 din 10 foști studenți Erasmus+ s-au angajat în primele 3 luni de la absolvire. Mai mult, peste 70% dintre foștii studenți Erasmus+ afirmă că înțeleg mai bine ceea ce doresc să facă în cariera lor viitoare atunci când se întorc din străinătate.

Experiența acumulată, mai arată Studiul de impact privind Erasmus+ în învățământul superior, mai indică și faptul că 72% dintre stundenți au declarat că experiența în străinătate i-a ajutat să obțină primul loc de muncă. Am vorbit cu Georgiana Nuțu, vicepreședintele Ligii Studenților Români din Străinătate despre sindromul Post Erasmus, dar și despre beneficiile programului. 

Continuăm Tânăr în Europa cu o temă încă sensibilă pentru societatea din România. Drepturile persoanelor LGBT.  Șapte din zece români n-ar vrea ca în familie să aibă un homosexual, iar 52% nu concept să fie prieteni cu o persoană din comunitate.  

La Timișoara au loc în premieră o serie de evenimente pentru comunitatea de lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi din oraș. Am rugat-o pe Deea Rădulescu de la Identity. Education să detalieze programul din perioada 6-9 iunie. 

Iașul este de luna aceasta, Capitala Tineretului din România. Aproape o mie de evenimente  apar în mapa Iași, , Capitala Tineretului din România. Multe dintre ele în stadiul de proiect deocamdată. Altele, nici nu au fost puse pe hârtie.

Mai multe aflăm de la Violeta Cincu...

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europa: https://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 
Ascultă emisiunea Tânăr în Europa