Actualitatea de miercuri, 15 mai 2019

Val de autodenunțuri la Iași după ce ministrul de interne a declarat astăzi că va sesiza Parchetul, pentru că s-a depăşit ”planul contravenţional” şi s-a trecut în cel penal. În replică, mai multe personalități ieșene au decis să facă economie la bugetul Ministerului de Interne și pentru ca jandarmii să nu vizioneze ore întregi filmările de la Iași se autodenunță în public. Ce spun oamenii aflăm de la Violeta Cincu, corespondenta RFI la Iași.

Unii manifestanți anti PSD dau dovadă de o lipsă totală de educație, spune la RFI secretarul general a PSD, Codrin Ștefănescu după contramanifestațiile organizate recent în teriotriu de opozanți ai PSD.

Washington retrage personalul diplomatic neesenţial din Bagdad şi Erbil

În contextul alegerilor europene editurile din Franţa au publicat mai multe cărţi despre Europa, unele dintre ele scrise de foşti oameni politici care au cunoscut din interior problemele şi dilemele construcţiei comunitare. Toţi aceşti autori sunt animaţi de un obiectiv comun, acela de a pune în lumină cauzele unei evidente crize de încredere, precum şi dorinţa de a contribui la găsirea unor remedii. Dezvoltă subiectul Matei Vișniec.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
40 de minute din 15 mai 2019