Experiențe ErasmusPlus în Irlanda de Nord

La Tânăr în Europa abordăm astăzi subiecte diferite, vorbim despre egalitatea de gen și analizăm subiectul împreună cu Andreea Bragă de la Centrul Filia, apoi vă spunem cum au reușit europarlamentarii români să impună branduri naționale în spațiul european.

Pentru început am discutat însă cu Mihaela Ionescu, director adjunct al Liceului Teoretic Vasile Alecsandri din Iași despre experiența Erasmus Plus trăită recent în Irlanda de Nord exact în perioada în care ar fi trebuit să aibă loc Brexitul.

După 18 ani de la ultimul eurobarometru de gen, sociologii români observă diferențe de percepție în rândul persoanelor chestionate. 

Andreea Braga de la Centrul Filia spune la RFI că dacă barometrul din 2017 indică faptul că 50% dintre europeni consideră că egalitatea de gen nu a fost îndeplinită și mai e de lucrat în această zonă, în România nu este percepută această problemă.

La Tânăr în Europa aflăm cum au reuşit europarlamentarii români să impună branduri naţionale în spaţiul European.  De la promovarea iei la promovarea oraşelor României prin diferite campanii, europarlamentarii actuali au reuşit să impună branduri şi tradiţii româneşti în spaţiul european. MEDIAFAX vă prezintă câteva dintre iniţiativele europarlamentarilor români menite să îşi promoveze ţara.

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europahttps://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 

 
Ascultă emisiunea Tânăr în Europa din 17 aprilie