Actualitatea de luni, 15 aprilie 2019

O nouă amânare în dosarul Dragnea, următorul termen a fost stabilit în 20 mai. Este vorba de dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare. Astazi au fost incidente in fata Curtii de Casatie si Justitie dupa ce mai mulți protestatari, dar și susținători ai liderului PSD s-au adunat in fata Curtii Supreme. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Parlamentul European discută astazi situaţia statului de drept în România, în absenţa premierului Dăncilă. Dezbaterea are loc la solicitarea grupului PPE, care cere adoptarea unei noi rezoluţii despre derapajele cabinetului de la Bucuresti. Legislativul comunitar a mai adoptat în 13 noiembrie 2018 o rezoluţie privind situaţia statului de drept în România.

Intetirea controalelor in vami nu a facut decat sa blocheze punctele de trecere a frontierei. Astfel de practici ale ANAF si ANSVSA nu sunt o noutate iar efectul  lor este aproape de zero. O spune Iulian Anghel, editor al Ziarului Financiar. Un interviu in aceasta seara…

Iar Emmanuel Macron le vorbeste in aceasta seara francezilor  despre măsurile pe care le va lua odată ce “marea dezbatere nationala” s-a încheiat. O dezbatere născută în urma crizei declanşate de Vestele galbene, protestele acestora de derulează sâmbătă de sâmbătă în marile oraşe ale Franţei şi în capitală.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 15 aprilie 2019