Actualitatea de joi, 21 martie 2019

ce.jpg

Liderii europeni se reunesc in summit pentru a discuta despre Brexit, la o zi dupa ce  Theresa May a cerut amânarea cu trei luni a  ieșirii Regatului din UE
Liderii europeni se reunesc in summit pentru a discuta despre Brexit, la o zi dupa ce Theresa May a cerut amânarea cu trei luni a ieșirii Regatului din UE

Liderii europeni se reunesc în summit pentru a discuta despre Brexit, la o zi după ce  premierul Theresa May a cerut amânarea cu trei luni a  ieșirii Regatului din UE. Șefa guvernului de la Londra a indicat data de 30 iunie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un nou medicament oncologic, impotriva cancerului pulmonar, ar urma sa fie adus din Cuba. Ministrul Sanatatii  anunta ca a agreat un acord cu autoritatile de la Havana. In tara, bolnavii de Cancer saluta ideea dar atrag atentia ca de un an, 8 medicamente oncologice au trecut de evaluarile specifice si totusi bolnavii nu pot avea acces la ele. ..

Guvernanta corporativa nu functioneaza la TAROM. La ordinul ministrului Transporturilor, operatorul aerian are o noua conducere. Pilotul Florin Susanu il inlocuieste pe Werner Wolff, manager adus din mediul privat. Situatie care relanseaza discutiile referitoare la politizarea functiilor de conducere din companiile de stat. 

Iar in Franta, presedintele Emanuel Macron mobilizeaza trupe militare pentru urmatorul protest, de sambata, al vestelor galbene. Bulevardul Champs-Elysees a fost devastat saptamana trecuta de manifestanti. Aproape 100 de oameni au fost arestați, după ce au incendiat și jefuit mai multe magazine din centrul Parisului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 21 martie 2019