N-am nimic cu Kovesi, dar n-o vreau procuror șef european (Tudorel Toader)

ft_wikimedia_commons.png

Financial Times a publicat un editorial cu titlul ”Femeia potrivită pentru a fi procuror-şef european”.
Financial Times a publicat un editorial cu titlul ”Femeia potrivită pentru a fi procuror-şef european”.
Image source: 
wikimedia commons

Scrisoarea publicată în Financial Times este făcută și trimisă în numele Guvernului României, spune ministrul justiției, care a explicat că documentul conține motivele pentru care Laura Codruţa Kovesi nu ar fi potrivită pentru funcţia de procuror şef european.

Declarațiile au venit după ce Financial Times a publicat o scrisoare a ministrului român al Justiţiei în care solicită ca Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef DNA, să nu fie numită în funcţia de procuror-şef european. La baza cererii stau, potrivit scrisorii, dosarele deschise de aceasta împotriva mai multor magistraţi şi judecători şi demiterea sa de la DNA.

”Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi la postul de procuror-şef în nou creatul Birou al Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut - de la judecători, procurori şi alte surse credibile - ea nu ar trebui numită în această poziţie de importanţă vitală”, scrie Toader.

Tudorel Toader este citat în scrisoare transmiţând că judecătorii care au revizuit dosarele respinse de DNA au găsit şi transcrieri ale unor conversaţii înregistrare ascuns, dovezi falsificate şi declaraţii false ale unor martori.

Scrisoarea lui Tudorel Toader a venit în condiţiile în care, pe 28 februarie, Financial Times a publicat un editorial cu titlul ”Femeia potrivită pentru a fi procuror-şef european”.

Analizăm scrisoare și consecințele ei cu analistul politic Ion Bogdan Lefter.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Ion Bogdan Lefter