Trupa Bucium încheie trilogia vizuală a albumului Miorița, cu piesa "Zorile"

bucium.jpg

Bucium
Bucium
Image source: 
Sursa foto: Bucium (Pagina Facebook)

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. "Miorița" este parte din discografia Bucium, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin lansarea videoclipului la piesa "Zorile", Bucium încheie trilogia vizuală a albumului Miorița.

„Zorile” este cea de-a unsprezecea piesă de pe albumul Miorița și totodată ultimul videoclip din trilogia vizuală a Mioriței.

„Zorile este o piesă țesută în jurul mitului marii treceri. Este o piesă despre despărțire, despre oamenii plecați de lângă noi, despre acea linie imaginară ce separă viața de moarte, despre dorința de a nu lăsa uitării sufletele pe care le-am iubit. Pentru mine este cea mai intimă piesă a albumului și de fiecare dată extrem de emoționantă în concerte.” spune Andi Dumitrescu (solist Bucium).

„Codrule, Măria Ta”, „Frunză verde, foi mărunte” și „Zorile” - videoclipurile albumului Miorița într-o singură poveste, așa cum au fost gândite de la început, însă filmate pe parcursul a mai bine de trei ani.

După mai bine de trei ani reușim să încheiem trilogia vizuală a Mioriței, un demers extrem de laborios și care nu s-ar fi putut realiza fără ajutorul actorilor – Bogdan Farcaș, Alin Staicu, Luca Trăscău și Irina Răducanu – și fără ajutorul unei echipe de producție extrem de valoroase – Adrian Iurchevici – director de imagine, Răzvan Dimitriu – colorizare și Alec Pop – efecte vizuale. Este o poveste cu multe subînțelesuri, filmată în munții Ciucaș, în care natura este personaj principal.” completează Cristi Răducanu (toboșar).

Piesa a fost înregistrată de: Alex Pascu (bas), Andi Dumitrescu (voce, chitări), Alexa Nicolae Milea (vioară), Mihai Balabaș (chitară, SFX), Cristi Răducanu (tobe), mix & master: V.O. Pulver, Little Creek Studio Elveția.

Urmatoarele concerte Bucium, programate in aceasta primavara: 15 martie – Oradea - Moszkva; 16 martie – Cluj – Flying Circus; 22 martie – Constanța – Rock Halle; 17 mai – București – Club Fabrica.

Albumul „Miorița” se gaseste aici: www.bucium.com.ro/miorita/agregator

https://buciumromania.bandcamp.com/music

facebook.com/bucium

 

Mai multe ediții ale emisiunii RFI360https://www.rfi.ro/tag/rfi-360