Actualitatea de miercuri, 16 ianuarie 2019

Curtea Constitutionala admite sesizarea pe tema protocoalelor SRI-Justiție. Judecatorii au constatat existenta unui conflict intre Parlament si Ministerul public. Instanțele vor decide dacă s-a încălcat legea în ceea ce privește dosarele în curs.

sumarul emisiunii 40 de minute

Solicit Guvernului să vină urgent cu soluții privind recursul compensatoriu. Siguranța cetățeanului nu este negociabilă. Este reactia sefului statului dupa ce in urma aplicarii legii, peste 13.000 de detinuti au iesit din inchisoare anticipat iar unii dintre ei au comis noi infractiuni.

 Legea recursului compensatoriu poate fi abrogată, dar o asemenea măsură va avea efecte numai pentru viitor, afirmă fostul ministru tehnocrat al Justiţiei, Raluca Prună. Ea îi răspunde premierului Viorica Dăncilă pe tema acestei legi și spune că actul normativ inițiat de guvernul tehnocrat a fost modificat astfel încât condiţiile de eliberare au devenit mult mai flexibile. În varianta iniţială a legii, ar fi ieşit din pușcării aproximativ 1.700 de deținuți.

Parlamentul britanic a respins acordul referitor la Brexit, convenit de premierul May cu Uniunea Europeană. Ce urmeaza? Bruxelles a avertizat ca acordul nu va fi renegociat. De la Bucuresti, presedintele Klaus Iohannis spune ca romanii din Marea Britanie trebuie sa stea linistiti. Ministrul de Externe considera ca iesirea din Uniune fara un acord, ar putea pune probleme pentru cetatenii romani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 ianuarie 2019