Actualitatea de luni, 3 decembrie 2018

rafila.jpg

Numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent continuă să crească: 20 de cazuri confirmate si 4 copii suspecți de imbolnavire
Numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent continuă să crească: 20 de cazuri confirmate si 4 copii suspecți de imbolnavire

Numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent continuă să crească: 20 de cazuri confirmate și 4 copii suspecți de îmbolnavire. Pe fondul crizei, primarul Capitalei cere ministerului Sănătăţii să regândească normele de igienă în spitale. 

sumarul emisiunii 40 de minute

La două zile după violenţele de la Paris în urma protestului ”vestelor galbene”, 139 de suspecţi au fost trimişi în faţa justiţiei, iar în cazul altor 111 s-a prelungit arestul. Începând de astazi, zeci de suspecţi vor fi judecaţi  în cadrul unor audieri în care ei compar imediat. Acuzatii sunt pasibili de pedepse cu inchisoarea intre 3 si 7 ani.

Schimbările climatice sunt o ''problemă de viaţă şi de moarte''. Este declaratia secretarului general al ONU, Antonio Guterres, facuta în Polonia, la deschiderea oficială a conferinţei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind încălzirea globală.  Cea mai mare parte a eforturilor de a preveni încălzirea globală vizează reducerea gazelor cu efect de seră cât mai curând posibil.

În Marea Britanie urmează o săptămână decisivă în care clasa va deveni clar dacă acordul Brexit convenit cu Uniunea Europeană are sprijinul parlamentului. Au apărut și alternativele în cazul unui vot negativ - alegeri anticipate sau chiar un nou referendum.

Începând de astăzi, consumatorii online nu vor mai fi discriminați pe motive de naționalitate sau loc de reședință. Regulamentul european  privind geoblocarea, intrat în vigoare, va ridica restricțiile și va facilita comerțul electronic în beneficiul consumatorilor și companiilor prin normalizarea accesului la prețuri, vânzări și condiții de plată. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 decembrie 2018