Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 13 noiembrie 2018

ce.jpg

Comisia Europeana a dat publicitatii astazi cel mai dur si critic raport MCV de la intrarea Romaniei în Uniunea Europeană
Comisia Europeana a dat publicitatii astazi cel mai dur si critic raport MCV de la intrarea Romaniei în Uniunea Europeană

Comisia Europeană a dat publicității astăzi cel mai dur și critic raport MCV de la intrarea României în Uniunea Europeană. Executivul comunitar critică acțiunile coaliției PSD-ALDE împotriva independenței Justiției și a luptei anticorupție. Anterior, Parlamentul European a adoptat rezoluția privind statul de drept în România! Legislativul european se arată de asemenea îngrijorat în legătură cu independența sistemului judiciar și condamnă ”intervenţia violentă şi disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor din 10  august.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ecaterina Andronescu, cea care in vara ii cerea lui Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea PSD, ar putea deveni pentru a patra oara ministru al Educatiei. Ea a fost votata in unanimitate de conducerea social-democrata. Interimatul Rovanei Plumb expira vineri.

In Franta, un omagiu naţional a fost adus astazi victimelor atentatelor de la 13 noiembrie 2015. 130 de morţi şi peste 400 de răniţi, este bilanţul unui masacru fără precedent pe teritoriul Franţei metropolitane. In prezent, 11 oameni sunt inculpaţi şi alţi 7 daţi în urmărire. Singurul membru al comandourilor încă în viaţă este Salah Abdeslam. Procesul in acest caz ar putea incepe in 2021.

Si sunt din nou tensiuni in Orientul Mijlociu, intre Israel si miscarea Hamas, formaţiune ce guvernează Fasia Gaza. Tiruri de rachete palestiniene şi atacuri aeriene israeliene au avut loc noaptea trecuta, ostilităţi ce reînvie spectrul unui nou conflict în enclavă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 noiembrie 2018