Expert auto: În următorii doi ani, prețul mașinilor electrice va scădea

electric_car.jpg

Image source: 
pixabay.com

Compania Enel anunță un plan extins de încurajare a mobilității electrice care vizează instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile țării, în perioada 2019-2023. În aceste condiții, ”sectorul electric de pe piața auto din România va crește constant în următorii ani”, spune, într-un interviu acordat RFI, Costin Giurgea, specialist în sectorul auto, producător al emisiunii Super Speed.

Enel susține va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare în centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice.

Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în București, Timișoara și Constanța. Planul acoperă însă toate zonele României. Circa 300 de puncte de încărcare urmează să fie instalate în 2019.

În aceste condiții, ”sectorul electric de pe piața auto din România va crește constant în următorii ani, prețul mașinilor de acest tip va scădea în următorii doi ani, iar autonomia lor va crește”, spune, într-un interviu acordat RFI, Costin Giurgea, specialist în sectorul auto, producător al emisiunii Super Speed. El spune că autoritățile ar trebui să impulsioneze acest sector prin măsuri precum cea prin care poate fi subvenționată achiziția unei mașini electrice. Costin Giurgea mai afirmă că e mult prea devreme să spunem că era mașinilor care folosesc motorina sau benzina a apus:

Ascultă:

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Costin Giurgea, specialist în sectorul auto, producător al emisiunii Super Speed, despre mașinile electrice