Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 12 noiembrie 2018

pe.jpg

Raport MCV si rezolutie PE, prezentate marti, in plen la Strasbourg
Raport MCV si rezolutie PE, prezentate marti, in plen la Strasbourg

Marți 13 noiembrie, va fi ziua României la Strasbourg. Dar din păcate nu într-un sens pozitiv..... O rezoluție a Parlamentului European privind statul de drept în România va fi votată în plen și tot atunci va fi prezentat raportul MCV. Documente care sunt de așteptat să aducă critici dure la adresa guvernului privind funcționarea justiției și respectarea statului de drept.

sumarul emisiunii 40 de minute

Transgaz este a treia companie, după Nuclearelectrica și Romgaz, care anunță că este obligată de Guvern să distribuie dividende suplimentare pe final de an. Odata cu solicitarea inaintata transportatorului national de gaze, Guvernul pune în pericol una dintre cele mai importante investiţii energetice ale României, proiectul conductei BRUA. Transgaz se află în plin proces de construire a gazoductului, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 31 decembrie anul viitor.

Bărbatul care ieri a rănit 10 oameni in Braila a fost arestat preventiv.  Psihologii spun ca pe fundalul personalitatii impulsive a tanarului s-a suprapus o stare de frustrare generatoare de violenta. Astfel de cazuri ar putea fi evitate daca legislatia ar stabili ca sunt obligatorii sedintele de psihoterapie.

Iar la Paris a inceput astazi un proces mai putin obisnuit. Sunt judecaţi de o curte specială 15 suspecţi, din care 6 fraţi, bănuiţi că ar fi implicaţi într-o filieră jihadistă care recruta combatanţi pentru Siria. Din cei 15 acuzaţi, doar 7 sunt prezenţi pe banca tribunalului. Ceilalţi 8 sunt mai departe daţi în urmarire.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 noiembrie 2018