Actualitatea de joi, 1 noiembrie 2018

augustin.jpg

Continua scandalul din justitie, pe marginea revocarii procurorului general Augustin Lazăr
Continua scandalul din justitie, pe marginea revocarii procurorului general Augustin Lazăr

Continuă scandalul din justiție, pe marginea revocării procurorului general. Augustin Lazăr spune că îşi rezervă dreptul de a acţiona conform legii în ceea ce priveşte conflictul cu ministrul Tudorel Toader. Acesta l-a confundat pe procurorul general cu un alt magistrat care a dat soluție de clasare într-un dosar în care apărea numele șefului statului.

sumarul emisiunii 40 de minute

La numai o zi dupa ce anuntase schimbarile, Ministerul Educației ia în calcul să renunțe la testele grilă la bacalaureat și evaluare națională. Maine ar urma sa se ia o decizie finala. Despre plusurile si minusurile masurii discutam in aceasta seara.

Elveţia nu va mai impune restricţii pentru muncitorii români după mai 2019, când expiră clauza de salvgardare, care a fost prelungită în aprilie acest an. Preşedintele Klaus Iohannis a facut anuntul dupa ce l-a primit la Cotroceni pe omologul sau elvetian.

Premierul Theresa May a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană care le-ar permite companiilor britanice de servicii financiare să aibă acces la pieţele europene după Brexit, scrie presa insulara. Ministrul britanic pentru Brexit aprecia că se va ajunge la o înțelegere cu Bruxelle până pe 21 noiembrie în negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 noiembrie 2018