Muzicienii de la FiRMA pregătesc lansarea de „Poezii Alese. Vol I”

firma_-_eduard_va.jpg

FiRMA și Valentin Panduru, în studioul RFI România (foto: Eduard Va)
FiRMA și Valentin Panduru, în studioul RFI România (foto: Eduard Va)
Image source: 
Eduard Va

Trupa FiRMA lansează single-ul „Dacă Ne-am Ucide Unul pe Altul”, o nouă piesă care anunţă viitorul album, intitulat „Poezii Alese. Vol I”, proiect deosebit ce cuprinde melodii pe versuri ale unor autori români.

"Am stat cam toată vara și am lucrat, am așteptat toamna cu mare nerăbdare, pentru a aduce la sufletul și urechile oamenilor piesele astea la care ținem foarte mult. Cumva materialul ăsta ne-a ocupat cam toată sfera emoțională. Pentru cei care nu știu, e vorba despre un nou album "Poezii Alese. Vol I”, un album care este o serie de duete între Firma și o serie de poeți români. Este foarte important să menționez că pe majoritatea pieselor, vor fi vocile înregistrate, poeziile în lectura poeților respectivi, înregistrări la care am avut acces prin intermendiul celor de la Casa Radio și Radio România din arhiva de aur." spune liderul trupei FiRMA, Rocca.

„Poezii Alese. Vol I” este un proiect discografic ce reuneşte un set de nouă piese compuse de Daniel „Rocca” Stoicea pe versurile poeţilor români, clasici şi contemporani - Nina Cassian, Elena Vlădăreanu, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, George Bacovia, Adela Greceanu, Leonid Dimov, Lucian Blaga şi Mihai Eminescu.

"Colaborarea a venit în urma single-ului "Dulce România", piesă realizată pe versuri de Mihai Eminescu, iar cei de acolo au fost foarte încantați. Este un proiect destul de greu și oamenii care sunt implicați știu. E greu să aduni, nu nouă poeți, ci unul singur, e greu de găsit, de comunicat, o grămadă de lucruri care nu au atât legatură cu arta. Bucuria mea și a băieților a fost să putem lucra cu emoția raw, pură, a acestor poeți, incapsulată cumva pe aceste înregistrări."

„Dacă ne-am ucide unul pe altul” este cea de a treia piesă care anunţă noul material de studio „Poezii Alese.Vol I”, versurile cântecului aparţin poetei Ana Blandiana, a cărei voce a fost folosită pentru înregistrare. Până în prezent au fost lansate „În lemn” şi „Spaţiu Vital”, primele piese ce anunţă albumul „Poezii Alese Vol I”, ce va fi lansat până la sfârşitul acestui an. Trupa FiRMA este alcătuită din Daniel “Rocca” Stoicea (voce, pian, chitară), Sorin Erhan (bas), Adrian Coman (chitară electrică), Alex Gavril (chitară electrică), Constantin “Bărbuţă” Bărbăşelu (tobe, percuţie).