Actualitatea de joi, 27 septembrie 2018

popa.jpg

Valentin Popa a demisionat din fruntea Ministerului Educatiei
Valentin Popa a demisionat din fruntea Ministerului Educatiei

Valentin Popa a demisionat din fruntea Ministerului Educatiei. El a refuzat cererea lui Liviu Dragnea de a semna o ordonanță care să anuleze efectele altei ordonanțe criticate dur de UDMR, referitoare la predarea limbii romane la clasele maghiare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu o saptamana inainte de referendumul pentru modificarea Constitutiei, Coalitia pentru Familie iese la rampa cu o serie de acuzatii. Membrii asociatiei se planga ca li se restrictioneaza accesul in media si dau ca exemplu o serie de emisiuni oprite de la difuzare fara nici o explicatie. Coalitia pentru Familie sustine ca demersul sau nu are legatura cu nici o formatiune politica.

Bucurestiul continua sa analizeze oportunitatea mutarii ambasadei din Israel de la TelAviv la Ierusalim. Subiectul a fost reluat de ministrul de Externe Teodor Melescanu, la Adunarea Generala a ONU, acolo unde Romania si anuntat intentia de a deveni membru nepermanent al Consiliului de Securitate. Pozitie pentru care are nevoie de sustinere din partea partenerilor arabi.

In Franţa, un raport parlamentar privind alimentaţia pune în lumină practicile unei industrii care devine o primejdie pentru sănătatea publică. In fiecare an în Franţa sunt declarate în jur de 40 000 de cazuri de cancer din cauza modului de alimentare.

Se reactiveaza un fenomen mai putin obisnuit.... „turismul de catastrofă”. S-a intamplat si la   Cernobil, astazi vorbim insa despre Fukushima...Un accident nuclear teribil s-a petrecut acolo in 2011, numeroşi locuitori nu s-au reintors nici acum la casele lor. Turiştii însă vin masiv la Fukushima, convinşi de autorităţi că „totul a revenit la normal”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 27 septembrie 2018