Conversații, cu Ecaterina Andronescu

andronescu.png

Image source: 
RFI România

Invitata ediției de astăzi este senatoarea PSD Ecaterina Andronescu. Discutăm despre ultimele evenimente din interiorul partidului de guvernământ, dar și despre urmările protestelor din 10 august ...

Iată câteva din declarațiile invitatei emisiunii:

”Ziua de 10 august este o zi pe care o vom plăti foarte scump... sunt lucruri care fac foarte rău imaginii internaționale a țării. Aștept cu mare nerăbdare să se facă lumină în privința acestor evenimente, să înțelegem de ce s-a ajuns la ceea ce am văzut acolo... Clarificarea aceasta ar fi un punct de plecare pentru un început de reconciliere. Practic în Parlament în acest moment nu există dialog între Putere și Opoziție, iar asta se transmite și în societate. Trăim într-o societate extrem de divizată. Aș îndrăzni să spun că astăzi societatea este chiar mai divizată decât în anii 90, când nu înțelegeam prea bine care e direcția și încotro trebuia să o luăm. E nevoie de respect între Putere și Opoziție și de dialog între Putere și Opoziție. Puterea nu poate să spună ”Decid eu, pentru că pot”, Puterea trebuie să înțeleagă că 40% din cei care s-au dus la vot au votat pentru colegii noștri din Opoziție. Eu cred că dacă reușim să legăm un dialog în Parlament, acest lucru se va transmite și în societate. Interesul național trebuie pus înaintea intereselor de grup sau intereselor personale”.

”Cei din diaspora nu au plecat de bunăvoie, nu au plecat pentru că le-a fost bine aici, au plecat din cauza situației lor profesionale și materiale ; nu trebuie să devenim ostili... ei trăiesc cu sufletul acasă. 100 000 de copii români învață în Spania, și doar 7000 din ei mai învață limba română...”

”Mă îngrijorează profund disputa dintre instituții fundamentaleale statului, cu atât de puțin timp înainte ca România să preia președinția Consiliului Europei... ce încredere vor avea partenerii noștri europeni că mandatul nostru va aduce plusuri și nu minusuri?”

Urmăriți aici interviul integral:

 

 

Toate edițiile emisiunii Conversații cu Cristina Țopescuhttps://www.rfi.ro/tag/conversatii-cu-cristina-topescu

Emisiunea Conversații cu Cristina Țopescu din 8 septembrie 2018