Actualitatea de miercuri, 5 septembrie 2018

firea.jpg

Nu-mi plac sobolanismele”!, puncteaza din nou Gabriela Firea in conflictul cu Liviu Dragnea. Primarul Capitalei acuza ca PSD e condus dictatorial
Nu-mi plac sobolanismele”!, puncteaza din nou Gabriela Firea in conflictul cu Liviu Dragnea. Primarul Capitalei acuza ca PSD e condus dictatorial

“Nu-mi plac șobolanismele”!, punctează din nou Gabriela Firea în conflictul cu Liviu Dragnea. Primarul Capitalei  acuză că PSD e condus dictatorial și crede în continuare că ar fi benefic, atât pentru partid, cât şi pentru Guvern, ca preşedintele formatiunii să se retragă, dar că acest punct de vedere îi aparţine şi un astfel de subiect ar trebui discutat cu colegii din partid. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Aceeasi Gabriela Firea care aduce in discutie posibile pregatiri pentru ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Fac apel la colegii mei să înțeleagă că orice invenție juridică ne poate duce pe toți în haos, să solicite deplină legalitate”, a declarat Firea, într-o conferință de presă. "Nu mă voi opune niciunui proiect dacă el este legal, corect conturat juridic, dar nu sunt de acord cu improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun acum la cale", avertizeaza primarul general.  

Este contextul in care Klaus Iohannis o invită maine la consultări pe Viorica Dăncila, pe subiectul rectificării bugetare. O această întâlnire la care sunt invitați și miniștri de resort. Insa premierul nu va fi in tara, are are programată o intrevedere cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei. Intre timp insa guvernul a adoptat rectificarea bugetara initiala, cea care prevede taieri importante de fonduri la institutiile din domeniul securitatii, fara avizul CSAT.

In Suedia, extrema dreaptă anti-imigrație se îndreaptă spre un rezultat istoric la alegerile parlamentare de duminica. Creşterea numărului de solicitanţi de azil în 2015, când tara a primit 160.000 de refugiaţi, a intensificat temerile legate de suprasolicitarea statului social şi creşterea infracţionalităţii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 septembrie 2018