Actualitatea de miercuri, 25 iulie 2018

masini.jpg

81 de oameni au murit în incendiile din apropierea Atenei
81 de oameni au murit în incendiile din apropierea Atenei

81 de oameni au murit în incendiile din apropierea Atenei, potrivit celor mai recente date oficiale. Însă bilanțul ar putea crește pentru că aproape 100 de oameni nu sunt de găsit. Presa din Grecia scrie că responsabilii pentru situații de urgență luați prin surprindere şi lipsa unui plan pentru situaţii de criză sunt principalele cauze ale tragediei. Pe de altă parte, unii responsabili guvernamentali  vorbesc despre un plan organizat de incendiere. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Atât dobânda interbancară la trei luni, cât și cea la șase luni, au înregistrat astazi creșteri importante. Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Specialistii estimeaza ca acesta va continua sa creasca. Discutam pe larg, in 40 de minute....

Referendum pentru familia traditionala la sfarsitul lui septembrie-inceputul lui octombrie.  Liderul PSD reia, în context, ideea unei legi a parteneriatului civil. Liviu Dragnea spune ca orice român trebuie să aiba posibilitate să trăiască cum vrea, fără să deranjeze pe altcineva, dar are rezerve în ceea ce privește posibilitatea cuplurilor gay de a adopta copii.

Un nou studiu al Bancii Mondiale referitor la dimensiunea emigratiei romanesti a fost dat publicitatii. Intre 3 si 5 milioane de romani traiesc si muncesc in strainatate. Unul din patru medici români a plecat să lucreze în afara....si nu vor sa revina din cauza mediului politic si lipsei meritocratiei.  

Jean-Claude Juncker, vizită în premieră la Washington în calitate de președinte al Comisiei Europene si pe fondul unor relatii trasatlantice extrem de tensionate. Deplasarea are scopul de a pune capat războiului comercial pornit de Donald Trump care la 1 iunie, invocând ”securitatea naţională”, a impus taxe vamale oţelului şi aluminiului din Europa.

În cazul Benalla, "responsabilul sunt eu"! Este declaratia preşedintelui, Emmanuel Macron, în faţa deputaţilor majorităţii. Fosta sa gardă de corp şi consilier pe probleme de securitate personală, a creat un enorm scandal dupa publicarea unei inregistrari care-l arata lovind un manifestant, la mitingul de 1 mai, de la Paris. El a fost demis si este acum anchetat.

Emisiunea 40 de minute din data de 25 iulie 2018