Actualitatea de luni, 9 iulie 2018

Stelian Ion sectie speciala Kovesi.jpg

Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)
Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)

Presedintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA. Decretul de revocare lasă un semn de întrebare, apreciaza fostul procuror-sef.  Care continua: Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor-şefi faţă de ministrul Justiţiei? Cum va continua de aici inainte lupta anticoruptie, discutam imediat in 40 de minute..

sumarul emisiunii 40 de minute

Premierul Britanic Theresa May le prezinta astazi deputatilor britanici propunerile sale de relatie comerciala post-Brexit cu Uniunea Europeana. Acestea  prevăd înfiinţarea unei zone de liber-schimb şi un nou model vamal cu cei 27, în vederea menţinerii unui comerţ ”fără fricţiune” cu continentul. Viziunea sefei guvernului de la Londra a dus deja la demisia responsabililor britanici pentru Brexit. Cea mai recenta este demisia ministrului britanic de Externe, Boris Johnson.

In Thailanda, scafandrii au reușit să mai scoată patru baieti din peștera in care 12 copii si antrenorul au fost blocati din 23 iunie. Acesta se alătură celorlalti 4 copii salvati ieri. Intre timp, miliardarul american Elon Musk a trimis spre Thailanda o echipă de nouă ingineri si un minisubmarin realizat de compania sa, special pentru un plan B al misiunii de salvare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 iulie 2018