Actualitatea de miercuri, 27 iunie 2018

parlament.jpg

Opozitia incearca sa rastoarne guvernul Dancila dupa condamnarea lui Liviu Dragnea. Aritmetica parlamentara arata ca acest lucru e aproape imposibil
Opozitia incearca sa rastoarne guvernul Dancila dupa condamnarea lui Liviu Dragnea. Aritmetica parlamentara arata ca acest lucru e aproape imposibil

Opoziția încearcă să răstoarne guvernul Dăncilă după condamnarea lui Liviu Dragnea. Aritmetica parlamentară arată că acest lucru e aproape imposibil. Parlamentarii PSD-ALDE vor fi în sală dar nu vor vota. UDMR a anunțat că nu susține moțiunea - parlamentarii vor ieși din sală la momentul votului. Între timp, astăzi este prima zi cu restricții în ce privește regulile de acces în clădirea legislativului. Oamenii protestează încă de la orele prânzului în fața Parcului Izvor.

sumarul emisiunii 40 de minute

Trei ore de audiere a Poloniei, aseara la Luxemburg, un demers fara precedent în istoria Uniunii Europene: un stat membru a fost nevoit sa se explice în fata celorlalte si a Comisiei si sa aduca lamuriri privind respectarea statului de drept. Explicatiile Varsoviei nu au convins, asa incat continua procedurile care decurs din activarea  articolului 7. 

Iar Berlinul apreciaza ca nu se va ajunge la un acord in problema migraţiei la Consiliul European care incepe maine la Bruxelles. Saptamana trecuta, la minisumituil pe aceeasi tema, organizat de Comisia Europeana, Italia a propus împărţirea de către statele membre a responsabilităţii în cazul migranţilor salvaţi pe mare şi tăierea fondurilor pentru ţările ce refuză să preia refugiaţi. Guvernul de la Roma susţine si ideea creării unor centre în nordul Africii unde să fie procesate cererile de azil.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 27 iunie 2018