Actualitatea de vineri, 22 iunie 2018

dragnea.jpg

CeX PSD, în urma deciziei de condamnare a lui Liviu Dragnea
CeX PSD, în urma deciziei de condamnare a lui Liviu Dragnea

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit în această după-amiază, în urma deciziei de condamnare a lui Liviu Dragnea. Liderii social-democrați au anunţat că îl susţin pe acesta pentru a rămâne la şefia partidului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Când un politician condamnat nu se retrage singur, ar trebui suspendat de partid şi de familia politică europeană!  Este inacceptabil să menţii într-o funcţie pe cineva pătat de acuzaţii foarte grave! Este reactia eurodeputatului socialist Ana Gomes, colega de partid a lui Liviu Dragnea, la nivelul Parlamentului European.

Alegeri cruciale duminica in Turcia, prezidentiale si legislative anticipate. Aflat la putere din 2003, iniţial ca premier, apoi ca preşedinte din 2014, Erdogan candidează la un nou mandat. Este considerat marele favorit, dar sondajele indică posibilitatea desfăşurării a două tururi prezidenţiale. În ceea ce priveşte alegerile legislative, AKP, partidul său, ar putea pierde majoritatea.

In Polonia, starea sanatatii lui Jaroslaw Kaczynski trezeste neliniste pe scena politica. De aproape o luna politicianul nu a mai aparut public. După victoria partidului său, Kaczynski a renunţat la conducerea guvernului, este deputat dar isi mentine în mod evident controlul asupra Poloniei. Ce consecinte ar avea pentru Varsovia retragerea acestuia din politica dar si pe plan regional discutam in aceasta seara.....

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 22 iunie 2018