Actualitatea de marți, 29 mai 2018

psd.png

 PSD isi reface efectivele parlamentare cu membri PMP
PSD isi reface efectivele parlamentare cu membri PMP

PSD își reîntregește efectivele din Parlament după plecarea mai multor membri la formațiunea condusă de Victor Ponta. Un deputat și doi senatori de la PMP trec în tabăra social-democrată. Partidul lui Traian Băsescu a rămas fără grup parlamentar la Senat. O sedință de urgență a fost convocată de fostul președinte.

sumarul emisiunii 40 de minute

Parisul incearca din nou medierea in conflictul libian. Emmanuel Macron ii primeste la Elysee pe principalii actori, in incercarea de a scoate tara din criza si de a organiza alegeri, la 7 ani de la indepartarea regimului Gaddafi. 

Revine in discutie chestiunea scolilor care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, dupa ce o scoala din Capitala a fost distrusa in urma unui incendiu. Din cele 403 unităţi de învăţământ de stat din Bucuresti, doar cinci au autorizaţie de securitate la incendiu, atrag atentia reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Sunt din nou descoperite nereguli in unitatile de alimentatie publica de pe litoral. Opt restaurante din Eforie au fost închise temporar de Protecţia Consumatorilor care a dat amenzi în valoare de 70.000 de lei, pentru carne expirata din 2016 si bucatarii murdare.  De asemenea, peste 100 de kilograme de produse preparate au fost retrase de la comercializare şi distruse.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 mai 2018