Actualitatea de marti, 22 mai 2018

mark.jpg

Mark Zuckerberg va fi audiat in aceasta seara în Parlamentul European
Mark Zuckerberg va fi audiat in aceasta seara în Parlamentul European

Mark Zuckerberg va fi audiat în această seară în Parlamentul European, în scandalul Cambridge Analytica. Audierea cofondatorului Facebook va fi transmisă în direct. Interpelarea va avea loc în contextul în care Uniunea Europeană va introduce de vineri, noi reguli de protecţie a datelor personale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a purtat  noi consultări astazi,  înainte de a decide dacă îl va numi pe Giuseppe Conte, un profesor necunoscut, la conducerea unui viitor guvern populist, pe care Comisia Europeană l-a avertizat deja în privinţa derapajelor bugetare.

Funcţionarii francezi sunt din nou astazi în grevă. Mobilizarea sindicala denuntza politica de reducere a cheltuielilor publice promovată de guvernul de la Paris. Este vorba de restructurarea  până în 2022 a circa 120.000 de posturi de angajaţi din sectorul public şi îngheţarea salariilor funcţionarilor.

Ford a anunțat că va produce un al doilea model în uzina auto din Craiova, ceea ce presupune noi investiții, de 200 milioane euro, precum și crearea a 1.500 noi locuri de muncă. O masina mica, ce ar putea intra in productie in a doua parte a anului 2019, puncteaza jurnalistul Bogdan Mirica, specializat in piata auto, apreciaza specialistii. Discutam pe larg...

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 22 mai 2018