Actualitatea de luni, 14 mai 2018

israel.jpg

Oficial, ambasada Statelor Unite din Israel este mutata de la Tel Aviv la Ierusalim
Oficial, ambasada Statelor Unite din Israel este mutata de la Tel Aviv la Ierusalim

Oficial, ambasada Statelor Unite din Israel este mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Între timp, mii de palestinieni protestează în Fâșia Gaza față de decizia de transferare a misiunii diplomatice. 41 de oameni au fost uciși. În țară subiectul este motiv de dispută politică. Președintele Klaus Iohannis l-a convocat mâine la Cotroceni pe ministrul de Externe Teodor Meleșcanu pentru explicații după ce România s-a alăturat Cehiei și Ungariei și a blocat o inițiativă europeană de condamnare a mutării ambasadei americane.

sumarul emisiunii 40 de minute

Politistii parizieni incearca sa stabileasca daca jihadistul care a ucis sâmbătă un bărbat la Paris, a beneficiat de complici. Trei apropiati ai barbatului sunt in arest preventiv. Intre timp, in franta a reizbucnit polemica legata de asa numitele fise S, atribuite oricarei persoane considerate un risc la securitatea Franței.

Candidatul separatiștilor catalani la conducerea executivului de la Barcelona, Quim Torra, desemnat succesor săptămâna trecută de Carles Puigdemont, trece de votul parlamentului, din a doua incercare. Torra a prezentat un program în care placa turnantă este instaurarea unei republici, care, în opinia lui, va fi soluția tuturor problemelor cu care se confruntă Catalonia.

Si...pentru mai mult de jumătate dintre români Centenarul nu înseamnă nimic. Este concluzia Barometrului de consum cultural pe 2017. Celebrarea Centenarului trebuia precedată de o campanie de comunicare, aperciaza  profesorul universitar Dumitru Borţun. Un interviu, in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 mai 2018