Actualitatea de vineri, 11 mai 2018

Economia României se află pe locul 16 în Uniunea Europeană, cu o pondere în PIB-ul grupului comunitar de 1,2%

Economia României se află pe locul 16 în Uniunea Europeană, cu o pondere în PIB-ul grupului comunitar de 1,2%, la egalitate cu Grecia... sunt datele Eurostat, aferente anului 2017, care mai arată că peste jumătate din PIB-ul Uniunii, de 15.300 miliarde de euro, este generat de Germania, Marea Britanie şi Franţa. Ce înseamnă aceste procente, vă explicăm în această seară.....

sumarul emisiunii 40 de minute

Medici de familiie din Bucureşti şi Ilfov au protestat astazi  în fața sediului CNAS din Capitală, nemultumiti de "funcționarea dezastruoasă" a sistemelor informatice gestionate de Casa de Asigurari de Sanatate. Chiar si cu aceste fluctuatii, CNAS a făcut apel la medici să nu amâne acordarea tratamentelor pentru pacienți.

Cred că va fi un mare succes, dar ma voi ridica de la masa daca discutiile nu vor merge asa cum imi doresc! Donald Trump îşi pune mari speranţe în întâlnirea sa cu dictatorul nord coreean Kim Jong-un. Pe 12 iunie, la Singapore, va fi pentru prima oară când un preşedinte al SUA în funcţie se întâlneşte cu un dictator nord-coreean.  

Reuniune între Iran, Franţa, Germania şi Regatul Unit la Bruxelles, saptamana viitoare, prima de acest gen după decizia preşedintelui american de a părăsi acordul nuclear cu Iranul. Europenii vor să salveze inteleherea asa ca au preluat iniţiativa. China şi Rusia, celelalte două semnatare ale acordului, şi-au reiterat de asemenea angajamentul asumat in 2015.

Iar fostul lider catalan, Carles Puigdemont, aflat în exil autoimpus în Germania, renunță la candidatura pentru funcția de premier al regiunii, după eșuarea mai multor tentative de formare a unui guvern local. Parlamentul catalan urmează să aleagă luni noul premier al regiunii autonome spaniole.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 mai 2018