Actualitatea de miercuri, 4 aprilie 2018

bani.jpg

Nu toți bugetarii primesc salariile înainte de Paște
Nu toți bugetarii primesc salariile înainte de Paște

Nu toți bugetarii primesc salariile înainte de Paște. Ministrul de Finante explică: mai multe ministere nu au  solicitat acest lucru. In aceasta situatie sunt bugetarii din educatie si angajatii ministerului de Interne. Personalul sanitar pe de alta parte va primi salariile inainte de Sarbatori, restul dupa 15 aprilie. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp, cateva zeci de angajati ai Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' - asistenti si infirmieri- au protestat in curtea spitalului si acuză că salariile lor vor scădea cu până la 1.400 de lei, odata cu reducerea unor sporuri. Sindicalistii din sanatate au anuntat deja că în 25 aprilie va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni, iar după acest miting va urma greva generală.

 O noua propunere a PSD privind faptele de coruptie da nastere la polemici. Cei care au primit  pedepse de maxim 5 ani de închisoare, vor putea beneficia de măsuri alternative ca detenţie la domiciliu sau executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat. Masura nu  va avea ca efect reducerea faptelor de coruptie ci cresterea acestora, explica Septimius Parvu, de la ExpertForum......

Criza citostaticelor se adanceste! De mai bine de o luna lipseste din tara Cisplatin, de care bolnavii ar trebui să beneficieze gratuit. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că, în cel mai scurt timp, citostaticul va fi importat.

Summit între Erdogan, Putin şi Rohani la Ankara pe tema soluţionării conflictului sirian. Liderii turc, rus si iranian s-au impus ca principalii actori ai jocului. Moscova şi Teheranul, care susţin Damascul, şi Ankara, care susţine rebeli sirieni, sunt mediatorii procesului de la Astana, care a permis instituirea unor ”zone de dezescaladare” cu scopul de a reduce confruntările în Siria.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute 4 aprilie 2018