Actualitatea de joi, 29 martie 2018

may.jpg

Brexit, pe intelesul tuturor. Premierul Theresa May este astazi într-un turneu în Regatul Unit
Brexit, pe intelesul tuturor. Premierul Theresa May este astazi într-un turneu în Regatul Unit

Premierul britanic, Theresa May, este astăzi într-un turneu în Regatul Unit. Ea va discuta cu concetăţenii săi despre Brexit, cu un an înainte de ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Negocierile cu Bruxelles  au avansat anevoios și, în pofida progreselor înregistrate, rămân încă multe semne de întrebare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Neliniste in randul sindicatelor din Galati dupa ce presa internationala scris ca Arcelor Mittal ar intentiona sa-si vanda fabricile din Europa pentru a putea cumpara un combinat din Italia, fara sa incalce regulile europene privind monopolul. Sindicalistii de la combinatul din Moldova se tem ca uzina ar putea ajunge pe mana unor investitori care vor vinde ulterior echipamentele la fier vechi.

Comisia Europeană a lansat planul pentru un ''Schengen militar'' prin care să faciliteze transporturile de trupe și echipamente militare pe teritoriul Uniunii Europene ..Ce presupune, cum se pozitioneaza Bucurestiul si care ar putea fi reactia Rusiei, discutam inaceasta seara....

In Egipt, presedintele in exercitiu Abdel Fattah Al-Sissi câștiga  un nou mandat de presedinte, al doilea cu peste 90% din voturi. Administraţia prezidată de Sissi a adus o oarecare stabilitate politică şi economică în Egipt, însă este acuzat că a declanşat o amplă campanie de reprimare a oponenţilor săi. Ţara se confruntă şi cu numeroase probleme de securitate, inclusiv atacuri teroriste comise de militanţii Stat Islamic activi în nordul regiunii Sinai.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 29 martie 2018