Actualitatea de joi, 22 martie 2018

Klaus Iohannis participă astazi si maine la lucrările Consiliului European

Klaus Iohannis participă astazi și mâine la lucrările Consiliului European. Brexitul și anunțatele taxe impuse de americani pe importurile de oțel și aluminiu, reprezintă principalele subiecte de discuție. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Nicolas Sarkozy a fost inculpat şi plasat sub control judiciar în ancheta cu privire la presupusa finanţare libiană a campaniei sale electorale din 2007. Fostul presedinte neaga acuzatiile de coruptie si spune ca totul este o calomnie care ii face viata un iad.

A inceput evacuarea primilor combatanti din enclava Goutha de Est, in baza unui acord incheiat cu regimul Assad. De la jumatatea lunii februarie, teritoriile rebele au fost supuse unei ofensive devastatoare iar fortele guvernamentale au preluat sub control peste 80% din suprafata.

Spitalul Metropolitan se va construi intr-un timp rezonabil si nu in 20 de ani. Precizarile vin de la primarul general dupa ce purtatorul de cuvant al guvernului anunta ca unitatea medicala va fi construita in doua decenii. Despre oportunitatea investitiei am discutat cu medicul Sorin Paveliu.

Studentii lanseaza un apel catre universităţile de stat să nu mărească taxele de şcolarizare pentru a acoperi creşterile salariale ale profesorilor. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti consideră că investiţia în personalul universităţilor este un lucru bun, însă creşterile salariale nu au fost corelate cu indicatorii de performanţă.

Iar angajatii muzeelor se revolta din cauza salarizarii si a modului in care autoritatile gestioneaza centenarul marii uniri. O campanie de protest care va culmina in “Noaptea Muzeelor”, pe 19 mai, a fost lansata de reteaua nationala a muzeelor din Romania.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 martie 2018