Actualitatea de marti, 20 martie 2018

Legile justitiei, puse in acord cu deciziile CCR au fost votat in Camera Deputatilor. Urmeaza votul final din Senat

Legile justiției au fost modificate in Parlament, conform deciziei Curtii Constituționale... Pachetul a trecut de votul din plenul Camerei Deputaților, urmează votul final în Senat. Între altele, comisia condusă de Florin Iordache a stabilit eliminarea șefului statului din procedurile de numire și revocare a conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aceste atribuții îi revin CSM.

sumarul emisiunii 40 de minute

Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy, a fost audiat si ulterior reţinut pentru 48 de ore în dosarul finanţării libiene a campaniei sale prezidenţiale din 2007... Sarkozy a fost deja trimis in judecata intr-un alt dosar, privind finantarea campaniei electorale din 2012, cand nu a reusit sa fie reales si a pierdut in fata lui Francois Hollande. 

20 martie, este Ziua Internationala a Francofoniei. 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francof

 

oniei celebrează momentul din 1998 incoace, prin diverse manifestări culturale. De la tribuna Academiei Franceze, preşedintele Emmanuel Macron si-a prezentat viziunea în materie de francofonie.

Iar firmele care testeaza vehicule autonome ar putea sa-si schimbe strategia, dupa ce o masina a companiei Uber a facut o victima in Arizona. Cazul este cu atat mai socant cu cat la volanul masinii  se afla un om care ar fi trebuit sa preia controlul in caz de pericol. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 martie 2018